maandag 22 juni 2015

Oerol

Les Dudes

Gisteren waren we op Oerol op Terschelling. Daar wilden we al heel lang een keer naartoe. In de uitzending van Opium had André van Duin het nog gezegd: 'Je bent er zo, met de boot.'

CW Boost

Dus gingen we 's ochtends vroeg op pad voor een vroege boot en met de laatste boot die er nog te krijgen was weer terug. En tussendoor beleefden we van alles. Gewoon op straat en onder de Brandaris. Zoals met Les Dudes uit Canada. Of de acrobaten van CW Boost.



Er was ook veel landschapskunst – want Oerol is een festival van theater én landschapskunst – zoals 'De Passage, Hoorn van het wad' van Frans van der Horst, Jasper le Clercq en Jeroen Diderik. Van staal en zeildoek waar je in kon zitten, en dat zat allemaal met touwen in het water vast. En als je erdoorheen liep hoorde je geluid.


Of dat kerkje, van de Quakers, leek het wel, in zo'n dorre grasvlakte. Jammer van die auto opzij en dat bord en die vlaggen en die tent aan de andere kant ervan.


Ja, overal was wat, wat Oerol ook betekent. Zoals André van Duin al zei: 'Het is óé-rol, dat betekent ó-veral. Het is ó-veral. Het is óé-rol... gezellig.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten